Якісоба - «смажена локшина в соусі», - блюдо японської кухні, запозичене з Китаю на початку XX століття. Для приготування якісоба локшину обсмажують в соусі разом з дрібними шматочками свинини або курки, капустою або морквою. Ця страва може бути як основним, так і виступати в якості гарніру, а також бути начинкою в бутербродах.
Якисоба – это гречневая Локшина, которая производится из гречневой муки. Это японский продукт, которому уже больше 350 лет. Якисоба богата белком и очень питательна, также в ней присутствуют витамины группы В, минералы, и аминокислоты. У японцев это блюдо пользуется большим спросом: она легка в приготовлении и подходит для быстрого перекуса.
![]() |
Страви, які можна приготувати з лапши якісоба: Локшина якісоба смажена з овочами; Локшина якісоба з куркою і грибами; Локшина якісоба з брокколі під устричним соусом; Локшина якісоба з яловичиною під соєвим соусом; Локшина якісоба з мідіями і солодким перцем; Локшина якісоба з лососем; Локшина якісоба з овочами і креветками. |
Складові: Гриби шитаке - 2 жменьки Креветки королівські - 12 шт. Локшина якісоба - 200 г. Часник - 1 зубок Імбир порошковий - 1 щіпка Соус соєвий - 1.5 ст.л. Перець Чилі - за смаком Рослинна олія для смаження Цибуля зелена, насіння кунжуту для прикраси блюда Лимонний сік - за смаком. |
![]() |
Гриби шитаке замочити в гарячій воді на 30 хв. Креветки розморозити і почистити. Локшину якісоба варити 5 хв. в підсоленій воді. Потім промити її гарячою водою. На сковороді розігріти невелику кількість рослинної олії, обсмажити в ньому Імбир протягом 30 секунд. Потім додати гриби і смажити їх близько 3 хвилин. До імбиру і грибів додати соєвий соус і прогріти 2 хвилини. Очищені креветки змочити лимонним соком. Обсмажити на окремій сковороді разом з часником 2 хвилини. Додати до креветок локшину якісоба і суміш з грибами. Все змішати і прогріти 1 хвилину. Викласти локшину на тарілку прикрасивши зеленою цибулею і кунжутом.