Матча традиційний чай, який використовується в японській чайній церемонії. Виготовляється у вигляді порошку. Володіє солодкуватим смаком і насиченим ароматом. На відміну від інших сортів чаю матча випивається разом з чайним порошком, що робить одну чашку матча рівносильній по корисності десяти чашкам звичайного зеленого чаю. Матча містить велику кількість антиоксидантів, а також мікроелементів (залізо, магній, натрій, фосфор, кальцій і т.д.) і вітамінів (А, С, Е, В1, В6). Матча п'ється в чистому вигляді, без додавання цукру, меду або молока. У традиційній чайній церемонії прийнято пити матча перебуваючи в тиші та спокої. Крім чаювання матча використовується також для приготування різних десертів. Все частіше можна зустріти десерти з матчі в японських і інших ресторанах. Ви завжди зможете знайти матчу в нашому асортименті, а також переглянути його на нашому сайті - Пудра зеленого чаю матча Популярними рецептами десертів з матча ми і хочемо з Вами поділитися. |
![]() |
![]() |
Інгредієнти: Рис сорту «Моті-гоме» (можна і звичайний рис) - 1000 г Соєві боби (адзукі) або дрібна червона квасоля - 500 г Цукор - 500 г Чорничний сироп за смаком Пудра зеленого чаю (матча) - за смаком |
Для початку потрібно підготувати рис і боби. Для цього боби замочуємо в теплій воді на добу, а рис ретельно промиваємо і замочуємо в холодній воді на ніч. На наступний день боби відварюємо з цукром до тих пір, поки не вийде однорідна маса, а з рису зливаємо воду і варимо протягом 30-40 хвилин. Після це рис перекладаємо в дерев'яну миску і подрібнюємо до однорідної клейкої маси. Додаємо в нього трохи чорнильного сиропу і пудри зеленого чаю для кольору. Наше тісто готове. Прийшов час ліпити коржики. Готуємо для цього поверхню, присипану борошном, на якій і формуємо невеликі товстенькі коржі з отриманого тесту. Всередину кладемо по чайній ложці пасти з адзукі і відразу подаємо. |
Інгредієнти: 175 г легкого маргарину 200 г цукру 50 мл соєвого молока 3 яйця 1 банан 250 г борошна 1 ст л крохмалю 1 ч. Л. розпушувача 2 ст. л. пудри зеленого чаю |
![]() |
Борошно перемішати з розпушувачем і крохмалем. Духовку прогріти до 170 градусів.
Форму застелити пергаментом або папіром для випічки.
Цукор розтерти з маслом до отримання однорідної маси.
Яйця збити міксером в пишну піну.
Банан розім'яти виделкою або подрібнити в блендері.
У масляну суміш додати отримане пюре, пудру зеленого чаю, влити соєве молоко, все добре перемішати.
Тісто має вийти консистенції густої сметани.
Викласти в підготовлену форму, випікати 40 хвилин, перевіряти готовність, протикаючи корж дерев'яною паличкою - якщо кекс готовий, вона повинна бути сухою.
![]() |
Основа: Печиво - 100 гр Масло вершкове - 50 гр Начинка: Крим чіз (Філадельфія) - 250гр Цукор - 80 гр Зелений чай-пудра "Матча" - 3 чайні ложки з гіркою Натуральний йогурт - 200 гр Желатин - 5 гр Вода - 2 ст. ложки Вершки 35% - 200 мл |
Дно і боки форми (діам.20-22 см) обклеїти пергаментом Печиво подрібнити, змішати з розтопленим маслом, розподілити по дну форми (можна ще додати в суміш товчені горіхи (50 гр) і розтоплений шоколад (50 гр)) і поставити в холодильник Желатин замочити у 2 столових ложках води Крим чіз загорнути в плівку і трохи підігріти в мікрохвильовці Збити крим чіз з цукром Додати чай і ще збити трохи Додати йогурт і збивати 2 хв. Желатин розчинити в мікрохвильовці. Додати в нього 2 ст. ложки від суміші, розмішати і вилити в основну суміш начинки, збити 2 хв. В окремому посуді збити вершки і додати в основну суміш Вилити начинку в форму і поставити в холодильник на час не менше 5 годин. Прикраса: Білий шоколад розтопити, додати зелений чай, (на 50 гр. Білого шоколаду половину чайної ложки порошку зеленого чаю) перемішати і охолодити. З охололого чайного шоколаду ложкою зробити крихту і посипати верх чізкейку |
Інгредієнти: Жовтки-5 шт Цукор-150гр + вода -100 мл Вершковий сир "Маскарпоне" - 300гр Вершки від 33% - 300 мл Чай порошковий «Матча» -2 ч.л. Вода (для чаю) - 50 мл Палички «савойарді» -12шт. Для промочкі: Цукор - 80 гр Вода - 80 мл Кава розчинна - 10 гр Амарето - 2 ст.л |
![]() |
Сир попередньо дістати з холодильника, щоб він був кімнатної температури.
Збиваємо жовтки в пишну (наскільки це можливо) масу.
Паралельно заливаємо чай гарячою водою, размешіваем.Сахар з водою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо «заварений» чай і кип'ятимо хвилинку-дві на невеликому вогні.
Не припиняючи збивання, вливаємо ГОРЯЧИЙ чайний сироп в жовтки і продовжуємо збивати до їх повного охолодження.
Додаємо сир і вимішуємо (не збивати!) Віночком до зникнення грудочок. Потім додаємо попередньо збиті вершки перемішуємо до однорідності.
Для промочкі цукор з водою доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і додаємо попередньо розведений гарячою водою кави. Даємо трохи охолонути і вливаємо амарето.
А тепер збираємо десерт. На дно склянок по половинці промочений палички, потім крем ... далі аналогічно.
Даємо нашим десертів «відпочити» в холодильнику, потім прикрашаємо і подаємо.